Top Tips voor het vermijden van vocht


Vocht is een veelvoorkomend probleem in veel huizen, een probleem waar je voortdurend op moet letten om de impact van eventuele vochtproblemen te verminderen. Aangezien opstijgend vocht, doordringend vocht en condensatie zich allemaal op verschillende manieren presenteren, is het logisch dat er verschillende methoden worden gebruikt om uw huis te beschermen tegen de complicaties van vocht.
Lees ook meer over opstijgend vocht.

Als u vermoedt dat er in uw huis al een vochtprobleem is, raden wij u ten zeerste aan om een vochtwerende offerte te laten maken om de omvang van het probleem te beoordelen en de beste manier te vinden om het te behandelen.

Als het echter nog niet zover is, is het logisch dat u het zo wilt houden!

Wat zijn dan de beste manieren om vocht in uw huis te vermijden?

Verminder het vochtgehalte

Hoewel sommige huizen en gebouwen van nature gevoeliger zijn voor vocht dan andere, vooral door hun leeftijd en de manier waarop ze zijn gebouwd, kan het verminderen van het vochtgehalte dat uw huishouden produceert, helpen om het risico op vocht te beperken.

In de keuken kunt u de hoeveelheid vocht die u produceert verminderen door kookpotten waar mogelijk af te dekken tijdens het koken. Het is ook het beste om de was niet binnenshuis te laten drogen. Als het weer niet goed genoeg is om kleding buiten te drogen, kunt u het beste al uw wasgoed in één goed geventileerde ruimte laten drogen, met de deur dicht, de ramen open en de ventilatoren aan.

Isolatie

Het isoleren van de loft of de zolder en het gebruik maken van spouwmuurinstallatie kan ook helpen om de effecten van vocht te verminderen. Ook het zoveel mogelijk tochtwerend maken van uw woning kan een aantal voordelen opleveren. Niet alleen zal uw woning warmer zijn en veel minder gevoelig voor condensatie, maar uw winterse verwarmingsrekening moet ook lager zijn!

Wanneer u uw woning isoleert, zorg er dan voor dat u de ventilatieruimten vrij laat, zodat het vocht naar behoefte kan ontsnappen aan het gebouw. U moet er ook op letten dat u schoorstenen niet volledig blokkeert en om veiligheidsredenen mag u een kamer met een gasvuur of een kooktoestel nooit tochtvrij maken. Vergeet niet het luik van de zolder tochtvrij te maken!

Recent Content