Hoe om te gaan met vocht in uw kelder


Een kelder voegt een extra niveau van woon- en opslagruimte toe aan uw huis. Het kan echter ook een verhoogd risico met zich meebrengen op het aantrekken van overtollig vocht en het vochtig worden. Als het onbehandeld blijft, kan dit een veel ernstiger probleem worden.
Lees meer over opstijgend vocht op brcc
vocht in de kelder
Vocht heeft de potentie om schimmel- en bacteriegroei te veroorzaken, vooral als het onderliggende probleem niet tijdig wordt behandeld. Om uw kelder schoon, droog en vochtig te houden, moet u het onderhoud van uw huishouden op orde houden en vergeet niet uw keldertank te controleren. Huizen hebben vaak een grotere dreiging van vochtige problemen, waarbij veel van deze problemen beginnen in slecht onderhouden kelders. Als het vocht niet wordt behandeld, kan het zich veel gemakkelijker verspreiden naar de rest van de woning.

Veel voorkomende oorzaken van vochtige kelders

Een van de meest voorkomende oorzaken van een vochtige kelder is overtollig grondwater. Het kan door de grond sijpelen en de muren en de vloer van uw kelder nat maken. Slechte goten en leidingen kunnen ook leiden tot lekkages in de kelder, die in eerste instantie niet altijd gemakkelijk te herkennen zijn. Zodra de kelder vocht begint op te hopen, zal de lucht vochtig en muf beginnen te ruiken. Voor je het weet zal het behang eraf schillen en kan er schimmel op de muren of zelfs op het meubilair groeien. Daarom is het van vitaal belang om te letten op tekenen van vocht en, als u iets verdachts ziet, een deskundige in te schakelen om het probleem aan te pakken.

Hoe een vochtige kelder te behandelen

U moet er altijd voor zorgen dat u vochtig behandelt zodra u het kunt zien. Hier zijn enkele toptips om u te helpen eventuele kleinschalige vochtproblemen aan te pakken en uw kelder te beschermen tegen vocht in de toekomst.

  • Begin met het diagnosticeren van de oorzaak van het vocht. Als u dat kunt, zoek dan uit wat de oorzaak is van het vocht en de vochtigheid, want dit zal u helpen om het sneller te verhelpen.
  • Zorg ervoor dat uw kelder vrij is van lekkages. Repareer eventuele lekkages of leidingbreuken en isoleer uw leidingen om condensatiedruppels uit koude leidingen tegen te gaan.
  • Een goede ventilatie is de sleutel tot een droge kelder. Zorg voor voldoende efficiĆ«nte ventilatie en probeer de luchtvochtigheid tot een minimum te beperken.
  • Laat een luchtontvochtiger in uw kelder draaien om het vochtgehalte in de lucht te controleren.

Desondanks moet u soms de hulp van een expert inroepen om professionele vochtwerende technieken toe te passen en uw doorweekte kelder uit te drogen. Zo is bijvoorbeeld het tanken van kelders een vertrouwde optie. Het kan helpen om het binnendringen van vocht in uw kelder te voorkomen en zal alle bestaande vochtproblemen waar uw kelder mee te kampen heeft, aanpakken.

Recent Content